Tandpleje ved svær muntørhed

 

Elizabeth og Kate lever begge med svær mundtørhed. I filmen fortæller de om deres rutiner i hverdagen i forhold til rensning og pleje af tænderne, hvilket er særligt vigtigt, når man er meget mundtør. Filmen er sponsoreret af Colgate.

Øget tandpleje ved svær mundtørhed

Personer, der har svær mundtørhed, skal være ekstra gode til at passe på deres tænder. For mundtørhed betyder, at man har svært ved at producere spyt - og spyttet har normalt den vigtige funktion at fjerne madrester og bakterier fra tænderne. 

Elizabeth og Kate er begge udfordret af svær mundtørhed som konsekvens af det behandlingsforløb, de hver især har gennemgået for hoved-halskræft. De har nogle rutiner, som de udfører dagligt for at passe på tænderne og sikre en god mundhygiejne. For både Elizabeth og Kate er tandplejen omfattende. De har derfor anskaffet sig en række hjælpemidler, som de bruger til den daglige tandpleje. 

Hyppigere tandlægebesøg

Til trods for den omfattende daglige hjemmetandpleje er der stadig behov for at gå til tandlægen jævnligt. Her er der blandt andet mulighed for at få renset tænderne i dybden eller få lakeret tænderne med flour efter behov.

» Se mere om de typiske konsekvenser ved mundtørhed og mulighederne for behandling her